KAMPEC DOLORES KONCERT
 

Ez a zene “…nem hagyja magát kategorizálni. Fúzió, világzene, rock, folk - mindezek (és egyebek is) jelen vannak….” “Kenderesi Gabinak jobban sikerül jó ízléssel egyensúlyt tartania az avantgárd és melodikus stíluselemek közt, mint szinte bárkinek az „extrém” énekesek közül”… “Ritkán lehet ilyen meggyőző egységét hallani a népzenének és a rocknak. A Kampec Dolores zenéjében a legkisebb jazz- és rockstruktúrákat is áthatja a hagyományos, magyar gyökérzetben sarjadó hangzásvilág.” (Néhány idézet a világ különböző sarkaiból származó sajtókommentárokból.)


A Kampec Dolores több mint két évtizede van jelen a zenei életben, sajátos, elismerten egyéni arculatával. 7 stúdióalbuma, 1 koncertlemeze és a “Válogatás 1986 – 2003” című "best of" CD után 2014 legelején jelent meg a Tema principale c. eddig utolsó opusz.

Kenderesi Gabi (ének) “egyszerre éteri és zsigeri”, ahogy egy sajtóorgánum fogalmazott – egyike a legizgalmasabb magyar vokalistáknak, akár költői szövegeit énekli, akár hangszerként használja hangját. Hajnóczy Csaba (gitár), a legendás Kontroll Csoport egyik egykori alapítója, most sem a múltra, hanem előre tekintve halad útján. Grencsó István (szaxofon, fuvola) a magyar jazz és improvizációs zene meghatározó egyéniségei közé tartozik. Vajdovich Árpád érett, precíz, virtuóz basszusjátéka és Németh Csaba invenciózus, kifinomultan muzikális dobolása minden tekintetben figyelemre méltó ritmusszekciót alkot.

“A Kampec Dolores zenéjének kifinomult gyönyörűsége az ismételt hallgatások során bomlik ki, ami mindig az esszenciális zenék jellemzője.” Ez a zenekar „…úgy nyúl vissza a gyökereihez, hogy nem feledi eközben mindazt, amivel a muzsikája az idők során gazdagodott.” (További idézetek sajtókommentárokból.)


 BELÉPŐ: 300 Ft.-