JOHN OSBORNE: DÜHÖNGŐ IFJÚSÁG

Három huszonéves fiatal egy szobába zárva, munka nélkül őrlődik. A szerelmes lány, Alison kiszolgálja a fiúkat. Jimmy szenved és sajnálja magát. Cliff sajnálja Jimmyt. Alison elhagyja Jimmyt, aztán mégsem… Mi lesz Jimmyvel, ezzel a tehetséges és javíthatatlanul idealista fiatalemberrel, aki képtelen elfogadni az őt körülvevő környezet sivárságát, tunyaságát, megalkuvását? 

John Osborne darabjának eredeti címe – „Nézz vissza haraggal” – nem véletlen. Szinte felszólítás a mindenkori fiataloknak, hogy ne kövessék az „ősök” felületes, üres, túlságosan a merev formákhoz ragaszkodó életvitelét. S hogy aztán mire jutnak vele? Úgy járnak-e, mint a „dühös fiatalok”, akiknek tehetetlensége az őrjöngés és csöndes belenyugvás között ingadozva végül csúfos konformizmusba fulladt? Megint egy újabb elvesztett illúzió?

A Soproni Petőfi Színház, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara és a balatonfüredi Kisfaludy Színház koprodukciója

Alkotók

Szereplők: 

JIMMY PORTER: Bergendi Barnabás / Tóth János Gergely 
CLIFF LEWIS:  Bánföldi Szilárd / Krupp Bence 
ALISON PORTER: Papp Barbara / Maizác Fanni 
HELENA CHARLES: Sziládi Hajna / Orosz Csenge
REDFERN ezredes: Eperjes Károly 

Díszlet- és jelmeztervező: Győri Bianka
Rendezte: Kéri Kitty
Osztályvezető tanár: Eperjes Károly 

JÁTÉKIDŐ: 140 PERC EGY SZÜNETTEL

JEGYVÁSÁRLÁS: https://www.jegymester.hu/hun/Production/382075/. Személyesen, a pénztárban, érvényes diák- vagy nyugdíjas igazolvány felmutatása után az előadásra a jegyek kedvezményes, 500 ft-os áron megvásárolhatóak,