KATONA JÓZSEF-VEREBES ERNŐ: A BÁNK-MISSZIÓ

Tantermi előadás színinövendékekkel

A Bánk bán nem könnyű darab. Játszani, rendezni és tanítani is nehéz. Minden tanár tudja, milyen fontos volna átadni a diákoknak mindazt, amit Katona József, ez a 19. századi nagy és magányos írónk emberről és hatalomról, szerelemről és hazaszeretetről, hűségről és árulásról, a politika természetrajzéról és a bosszúállás helyett a kegyelem gyakorlásáról olyan pontosan és elképesztő láttató erővel megírt a Bánk bánban.

A „misszió” verziójú előadás megalkotásával a cél az, hogy akár csak diák közönséggel is „megéreztessük” a művet, hogy velük is megtörténhessen az, amiért egy műalkotás megszületik: a katarzis. Hogy segítsünk nekik abban, hogy regényekben, versekben, színdarabokban, filmekben gyönyörködni tudó, azokat élvezni, habzsolni, falni akaró emberekké váljanak. Akik számára a művészet nem kötelező tananyag, hanem szükséglet, élvezet és szórakozás. Akik a műalkotásokon keresztül saját életük kérdéseire kereshetik a választ.

Egy ilyen előadás ’A Bánk-misszió.’

A programra a belépés ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztráció név és e-mail cím megadásával az alábbi címen: bank-misszio@poszt.hu

ALKOTÓK

Előadják:

Ádám Kornél, Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Herczegh Péter, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsík Ádám, Varga-Huszti Máté

Rendező-tanár: VIDNYÁNSZKY ATTILA

Oszályfőnök: CSERHALMI GYÖRGY

Fotó: Eőri János

JÁTÉKIDŐ: 65 PERC SZÜNET NÉLKÜL