GÁSPÁRIK ATTILA: TEÁTRÁLIS VILÁGUNK

"Gáspárik Attila könyvsorozatának második kötete, a Teátrális világ(unk) tovább finomítja az előző könyvben (A színház kiterjedése) oly kitűnően vizsgázott - több nézőpontú - elemző viszonyulást.

A szerző itt is a színház belső, szakmai világának olyan részleteit mutatja be, amelyeknek igazi dimenzióiról keveset tudhat az olvasó. Ugyanakkor állandóan meglepnek, sokszor szinte sokkolnak Gáspárik merész kitekintései: a társadalom egészére (történeti, politikai dimenziókra). E két pólus között ingázó könyvet jellemzi: egyrészt a szakmai hozzáértés, tájékozottság és innováció, másrészt pedig a történelmi-közéleti beágyazottság, függőség és ennek (művészeti!) következményei.

Ezt a fajta sokszoros összetettséget érezzük Gáspárik Attila könyvének minden lapján: beszéljen társulaton belüli erőtérről, a jó főiskola és jó színház összefüggéseiről, színházról és "lóvéról" (finomabban: finanszírozásról), a hiányzó európai (és regionális) kultúra koncepcióról... - végig egy minőségi színház képe dereng fel Teátrális világunkban."

A PROGRAMRA A BELÉPÉS INGYENES!