Együtt POSZT-olnak a színházi szakma nagyjai és a fiatal, feltörekvő tehetségek a fesztivál 9. napján! A Színház- és Filmművészeti Egyetem haramadéves színészosztálya Calderon klasszikusával kalauzol bennünket a képzelet világába: Az élet álomban Basilio király egy bajlós álom miatt bezáratja újszülött fiát, hogy megvédje országát –  és nem utolsó sorban önmagát. A titkok persze előbb-utóbb felszínre buknak és fantázia összecsap a valósággal. Azt, hogy melyik nyeri a küzdelmet, megtudhatjuk 14:15-től a N-Eozin Grillterasz & Kultúrparkban.

Eperjes Károly színészosztályja John Osborne kultikus drámáján, a Dühöngő ifjúságon keresztül igyekszik megtalálni a helyét ebben a merev, konvenciókhoz ragaszkódó, felületes világban. Az, hogy  lázadássukal sikerül-e tartalommal megtölteni a kiüresedett formákat vagy a harc csupán egy újabb elvesztett illúziót jelent, kiderül 16:30-kor az N. Szabó Sándor teremben.

A Nyílt Fórum utolsó állomásként Kurta Niké és Tési Dóra drámáját, a Dobozt láthatja a közönség felolvaszószínházi keretek között. Egy anya, egy apa és három kamasz fiú köré szerveződik a szerzőpáros története, amely nem csupán arra kíváncsi, hogy léteznek-e hősök, de arra is igen érzékenyen rákérdez hogy vajon az otthon börtön-e vagy a külvilág. A válaszokat Varsányi Péter rendezésében keresi Fehér András, Kovács Domokos, Lestyán Attila, Matta Lóránt és Varga Klára.

Este hét órától a Radnóti Színház mesél nekünk a hatalomról, a zsarnokságról és a megalkuvásról Shakespeare legtöbbet játszott királydrámályával, a III. Richárddal.Az ikonikus jeleneteken keresztül megmutatkozik nekünk egy kegyetelen, véreskezű zsarnok, aki nem csupán bábként mozgatja környezetét, de cinkosává teszi a mindenkori színházi publikumot is. Nincs kétség, a Kamaraszínházban is szeretni fogjuk ezt a gyűlöletes figurát, ám éppen ezért előbb-utóbb arra kell majd rádöbennünk, hogy bűneiért mi magunk is felelősök vagyunk.

A délutáni közönségtalálkozókon ezúttal a szakma nagyjai várják az érdeklődőket: Felföldi Anikó, Bálint András és Trokán Péter mesél majd az elmúl tévitezedek tapasztalairól, szerepeiről, mulatságos vagy éppen megható színházi történeteiről. Igazi nosztalgikus beszélgetéseknek nézünk elébe, amely különösen izgalmas képet adhat a színházi világ működéséről – találkozzunk 14:30-kor a Színház téren!

Június 15-i programjainkat itt érheti el.

Versenyprogram jegyek: www.bit.ly/versenyprogram
Fesztivál jegyek: www.bit.ly/posztfesztival

Szállások: www.poszt.hu/szallas
Utazás Pécsre: www.poszt.hu/kozlekedes

A jegyek a Jegymester.hu-n, a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, a Művészetek és Irodalom Házában, illetve a Zsolnay Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.