A POSZT 5. napja kortárs darabokkal várja a közönséget: a versenyprogramban szereplő Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk a minket körülvevő etnikai, kulturális és poltikai túlterheltséget ábárzolja művészien, az egyén történetein keresztül.  Mi több,  itt mi magunk is az előadás szerplőivé válhatunk, hiszen míg a színészek a migránsokat, addig a nézők az őslakosokat jelenítik meg – különleges, nagyhatású és megrázó színházélmény ez, garantáltan az idei fesztivál egyik csúcspontja. Az egyéni igazságokra és a Tomcsa Sándor Színház által felállított össztársadalmi látletelre délután öt órától, a Kamaraszínházban vethetünk mélyebb pillantást.

John Fowles híres regényégéből készült adaptáció, A lepkegyűjtő szintén egyfajta küzdelem az életben maradásért: Freddie rabja Miranda szépségének, Miranda rabja Freddie-nek – egy pincében. Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin számtaltan arcát mutatja meg ebben a megrendítő thrillerben, este hét órától pedig a Zsolnay Negyedben is végérvényesen elmosódik  a határ a fogoly és fogvatartó között.

A Batang felé... ugyancsak izgalmas lélektani játék, méghozzá Koltai Róbert és Szirtes Balázs főszereplésével. Christian Gundlach húsbavágó történetében a valóság és a börtön összemosódó fogalmakká válnak, a magányból pedig egyedül az álmok jelentenek menekülőutat. A kérdés persze mindvégig ott lebeg:  merre lehet indulni, ha körbe-körbe midenütt csak fal van? A választ este 8 órától, az N. Szabó Sándor teremben kezdhetjük keresgélni.

Ha ezúttal nem mélylélektani utazásokra, hanem könnyedebb kikapcsolódásra vágyunk, akkor tökéletes választás a Budapesti Operettszínház nagyszabású műsora, a Mindhalálig Musical. A Kodály Központban este hét órától felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a My Fair Lady, az  Evita  és számos legendás musical ismerős taktusai, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hátradőlni és átengedni magunkon a zenét. Jelentős érzelmi hullámzásra azért itt is számítani kell: szenvedély, szerelem, csalódás, elvágyódás, újjászületés... – az élet legkülönbözőbb stációit járhatuk be az Operettszínház sztárjaival.

Aki pedig szeretné még több dallal megtölteni az estét, azt várja a Szabadkikötő Oud-koncertje: ezúttal Hargitai Veronika és Papp Tamás kalauzol minket a jazz és Georg Büchner varázslatos világába. Érzékenyen megkomponált összművészeti estnek lehetünk részesei, egészen pontosan a színház és a zene nagyszerű találkozásának: akár azt is mondhatnánk, hogy ilyen egy igazi POSZT-ra született produkció.

Június 11-i programjainkat itt érheti el.

Versenyprogram jegyek: www.bit.ly/versenyprogram
Fesztivál jegyek: www.bit.ly/posztfesztival

Szállások: www.poszt.hu/szallas
Utazás Pécsre: www.poszt.hu/kozlekedes

A jegyek a Jegymester.hu-n, a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, a Művészetek és Irodalom Házában, illetve a Zsolnay Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.