Június 9-én egyértelműen Bertolt Brechté a főszerep, A kaukázusi krétakörön keresztül kétszer is megmérettetik az emberi jóság. Szerencsénkre a véres idők és a végletekig elrajzolt figurák ellenére sem hagy minket vigasztalanul a szerző – az igazság, a becsület és az odaadás győzelemre jut Brecht a kíméletlen világban. A nagyváradi Szigligeti Színház 16:30-tól a nagyszínházban, a Miskolci Nemzeti Színház pedig este 8 órától tárja ki előttünk Grúzia kapuit.

 

A Kaposvári Egyetem Cserhalmi osztályának produkciója ha tematikában nem is, progresszivitásában mindenképpen rokon a fent említett versenyelőadásokkal. A Carmina Burana Blaskó Borbála rendezésében ugyanis olyan komplex zenei motívumokat mozgat, amelyek egyértelműen a kortárs előadóművészet élvonalába emelik az előadást. Humoros, lendületes és minden ízében friss fizikai színház ez, amely finom iróniával dolgozva villantja fel a szerelem legkülönbözőbb stációit az N. Szabó Sándor teremben, este 8 órától.

 

Nem unatkoznak a Zsolnay Negyedbe látogatók sem, hiszen Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Debreczeny Csaba és Novák Péter két fergeteges improvizációs játékblokkal – délután 5-től és este 8-tól – várja a közönséget. A Beugróban sosem lehet tudni, hogy mi történik a következő pillanatban: szerepek, hangulatok, szituációk cserélődnek, az egyedüli kapaszkodó pedig nem más, mint a színészek élénk, edzett humora. Minden illékony és bizonytalan, garantálni csupán azt tudjuk, hogy szem nem marad szárazon.

 

A még személyesebb élmény érdekében a nagyszerű előadások előtt három közönségtalálkozóhoz is csatlakozhatnak a leglelkesebb színházbajárók: 13:30-tól Kálloy Molnár Péter, 14:30-tól Debreczeny Csaba, 15:30-tól pedig Béres Attila várja a hallgatóság kérdéseit.

 

A közönségtalálkozók után este 7 órától ismét a zenéé és a táncé a főszerep a Színház téren. Ezúttal minden fókuszában a test áll: a táncos teste, a nagybőgő teste, a jelenlévők teste, a tárgyaké, a falaké, a levegőé... Valódi utazás ez a tánc végtelen birodalmában, amelyben Lőrinc Katalin és Lőrinkszy Attila kalauzol majd minket.

 

Táncra, színházra, beszélgetésekre fel, kezdődik a POSZT harmadik napja!