A Nyílt Fórum idén is mindennap felolvasószínházi előadásokkal várja az érdeklődőket a Művészetek és Irodalom Házában 3 órától! A programsorozat első  napján Maruszki Balázs mutatkozik be a Vasember fiaival, a II. világháború öröklődő bűneit feldolgozó drámát a k2 Színház társulatvezetői, Benkó Bence és Fábián Péter rendezik.

A Színház téren  ugyancsak 3 órától kezdetét veszik a közönségtalálkozók: elsőként Rajkai Zoltán, a budapesti Katona József Színház szíművésze mesél pályájáról és a POSZT-ra érkező előadásokról, majd a nagysikerű Sóska, sültkrumpli főszereplői, Nemcsák Károly, Bozsó Péter és Karácsony Gergely veszi át a stafétát, a délután utolsó beszélgetésének meghívott vendége pedig Ráckevei Anna, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

Folytatódik a versenyprogram is, ma az egyik legfontosabb határon túli színházi műhely, a  Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának stúdióelőadását, a Hedda Gabblert láthatja a közönség este hét órától a Kamaraszínházban. Keresztes Attila rendezése a mindenkori embert, az egyén önmagával és másokkal megvívott harcait, a folyamatosan újraéledő belső konfliktusokat helyezi középpontba. Igazi valóságszagú előadás ez, amely megmutatja, hogy mennyi álság is van körülüttünk.

Este hét órától Agatha Christie legcsavarosabb krimije, A vád tanúja veszi birtokba a Kodály Központot a Győri Nemzeti Színház tolmácsolásában: mesteri fordulatok, leleplezett titkok, amelyek eredejében alig-alig tudjuk kibogozni, hogy a ki is valójában a bűnös. Természetesen mindeözben a  József Attila Színház sem hagyja unatkozni a nézőket, hiszen egy több száz telt házas estét megélő parádés vígjátékkal, Sóska, Sültkrumplival érkezik a Zsolnay Negyedbe. A sorsdöntő (színházi) futballmecsre szintén 7 órától hangolódhatunk az E78-as teremben.

Koncert tekintetében nem kevésbé izgalmas a ma esti program: a Szabadikitőben este 9 órától a Gentry Sultan mozgatja meg a hallgatóságot. Az experimental,  az avant-garde és  a noise-jazz-punk sítlust elegyítő zenekar egyedi hangzásvilága garantálja egy átszínházazott nap tökéletes lezárását.

Június 8-i programjainkat itt érheti el.

Versenyprogram jegyek: www.bit.ly/versenyprogram
Fesztivál jegyek: www.bit.ly/posztfesztival

Szállások: www.poszt.hu/szallas
Utazás Pécsre: www.poszt.hu/kozlekedes

A jegyek a Jegymester.hu-n, a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, a Művészetek és Irodalom Házában, illetve a Zsolnay Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.