Az ünnepi menet a Széchenyi téri Plakátkiállításon át egészen a Pécsi Nemzeti Színházig vándorol, méghozzá óriásbábosok kíséretében, a VoiSingers Produkció pedig a színház előtt hangolja a közönséget 17-kor kezdődő ünnepélyes megnyitóra.

Este hét órakor elindul a fesztivál versenyblokkja is, idén először a Katona József Színház mutatkozik be, méghozzá B. Brecht hihetetlen népszerűségnek örvendő klasszikusával, A kaukázusi krétakörrel. Az előadást Székely Kriszta karcos, határozott rendezése, Pálmai Anna érzékeny, megkapó játéka és Péterfy Bori unikális zenéi teszik igazán különlegessé.

A Kodály Központban este hét órakor a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, a Furcsa pár várja a közönséget, méghozzá Béres Attila parádés rendezésében. Izíg-vérig fergeteges vígjáték ez Görög László és Gáspár Tibor főszereplésével, amely humorba öltözteti a barátságot, bátran parodizálja a házaeséletet, és finom eszközökkel megrajzolja a magány körvonalait is – a frissességet és az eredetiséget az alkotók impozáns névsora mellett Örkény István fordítása is garantálja!

Fél nyolckor a PNSZ N. Szabó Sándor termében ugyancsak pezsgő komádizás veszi kezdetét: Hegedűs D. Géza és Forgács Péter színészosztálya ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében meséli el William Shakespeare legkedveltebb vígjátékának szövevényes történetét.  Az Ahogy tetszik egyenesen az ardennesi erdőbe repít minket, a szerelem, a játékosság és az énkeresés rengetegébe, ahol ha magunkat nem is, de az összetartozásból fakadó boldogságot biztosan megtaláljuk.

Az mára vitathatatlanná vált, hogy úgy, ahogyan Hajdu Szabolcsék, senki nem beszél a jelen problémáiról. Az ország egyik legjobb független színházi és filmrendezője ezúttal a Kálmán-nappal érkezik a POSZT-ra, a fiktív névnapi ünnepség este 21:30-kor, a Művészetek és Irodalom Házában veszi kezdetét. Hajduék előadásában ezúttal is hétköznapi apróságok sűsűsödnek össze egy élet drámjává, ez a dráma pedidg most sem áll messze tőlünk:  ismerős helyzetek, ismétlődő mondatok, az újrakezdés lehetetlenségének biztos tudata – az Kálmán-nap legnagyobb érdeme pedig, hogy mindebben mégiscsak  reljik valami vigasztaló

Június 7-i programjainkat itt érheti el.

Versenyprogram jegyek: www.bit.ly/versenyprogram
Fesztivál jegyek: www.bit.ly/posztfesztival

Szállások: www.poszt.hu/szallas
Utazás Pécsre: www.poszt.hu/kozlekedes

A jegyek a Jegymester.hu-n, a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, a Művészetek és Irodalom Házában, illetve a Zsolnay Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.